čtvrtek 23. prosince 2021

If I Should Die kniha část 1

 


Můžu se pochlubit, že jsem dokončila překlad knihy If I Should Die. Sice bez autorských práv ho zveřejnit nemůžu, ale děj nějak stručně popsat ano. 


Děj je rozdělený na dvě části.


Zde je první.


Jde tam hlavně o to, že Kate se snaží najít pomoc pro milovaného Vincenta, který padl do zajetí Violette, a která ho spálila, takže nyní existuje už jen pouze jako létací duše. Nakonec v Branových knihách možná najdou něco, co by mohlo pomoci, ale kde tu věc hledat? Ovšem i to je vyřešeno, a Kate, Bran, Jules, Katein dědeček a létací Vincent odjíždí do New Yorku, kde žije muž, který má onu věc vlastnit. Ovšem i když Kate žije nadějí pro Vincenta, je pro ni těžké vrátit se na místo, kde její rodiče přišli o život.


První pokus o rituál se nezdaří, protože jim něco chybí. A doslova na poslední chvíli, v okamžiku, kdy se Violette rozhodne odtáhnout Vincenta zpět k sobě, se rituál povede.


Kate už by nemohla být více šťastná, a dokonce ho seznámí se svými starými přáteli.


Večer před odjezdem stráví spolu.


Ovšem při návratu domů se vyskytne další problém - Jules se rozhodne zůstat v New Yorku. Vincent se zlobí. Kate chce vědět proč. Jules jí vyzná lásku a řekne, že chce zůstat proto, aby oni dva spolu mohli být šťastní. Nakonec tedy opravdu zůstává a oni se vrátí zpět do Paříže bez něj.


Ovšem nečekají je dobré zprávy - ve městě se hromadí numa, přijíždí stále další a další. A to není jediné překvapení. Zjistí také, že vůdce Jean-Baptiste jim dříve poskytoval a stále poskytuje útočiště, a proto on i Gaspard odcházejí.


Vincent se stává vůdcem bardia.


Ovšem čeká je ještě jedna rána. Kateina babička byla unesena Violette. Kate společně s dědečkem spěchá do hotelu, kde ji má Violette držet. Na místě se k nim připojí Vincent, Charlotte a Ambrose. Vincent a Kate jdou do Violettina apartmá pro babičku.


Violette chce znovu zlikvidovat Vincenta.


A i Kate se ocitá v život ohrožující situaci.


Dostanou se všichni bezpečně ven?

Žádné komentáře:

Okomentovat